BELGIJSKI KREM CZEKOLADOWY
BELGIJSKI KREM CZEKOLADOWY SŁODZONY EKSTRAKTEM ZE STEWII - BEZ CUKRU, 250 g
Jedyny taki produkt na rynku polskim. Pod względem smakowym może konkurować z najlepszymi tego typu produktami słodzonymi cukrem. Jakość belgijskiej czekolady, obniżona kaloryczność (ma mniej kalorii niż czekolada słodzona cukrem), smak i brak cukru to główne jego atuty. Ładnie rozsmarowuje się na tostach, kanapkach i naleśnikach. Jego innowacyjność i smak doceniło jury konkursu INN’ Awards 2013 organizowanego przez belgijski magazyn Gondola Magazine.
Składniki:
tłuszcz roślinny (olej rzepakowy, olej palmowy), błonnik (inulina, oligofruktoza), orzechy laskowe (13%), substancje słodzące: erytrytol (naturalny ekstrakt pozyskiwany z kukurydzy), glikozydy stewiolowe (naturalny ekstrakt ze stewii), odtłuszczone kakao, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna słonecznikowa, naturalne aromaty.
Zawiera naturalnie występujące cukry. Może zawierać śladowe ilości glutenu, soi i orzeszków ziemnych.
Wartość odżywcza w 100g |
|
|
Wartość energetyczna |
448 kcal / 1841 kJ |
|
Białko |
5,5 g |
|
Węglowodany |
17 g |
|
w tym poliole |
9,5 g |
|
w tym cukry |
6,6 g |
|
Tłuszcz |
37,6 g |
|
w tym tłuszcze nasycone |
6,8 g |
|
Sód |
0,1 g |
|
Błonnik |
37,6 g |
|