70% KAKAO CRIOLLO PORCELANA 50G
70% KAKAO CRIOLLO PORCELANA 50G
Zapraszamy do degustacji czekolady wykonanej z jednego z najdroższych i najbardziej poszukiwanych na świecie ziaren kakaowca. Odmiana Criollo typu Porcelana jest uprawiana w Wenezueli, a jego historia sięga jeszcze ery przedkolumbijskiej. Porcelana zawdzięcza swoją nazwę wyjątkowo jasnym ziarenkom kakao, które będąc jeszcze w owocu potrafią być zupełnie białe. Odmiana Criollo charakteryzuje się dużo łagodniejszym smakiem i nutami owocowymi, które raczej nie występują w bardziej powszechnej odmianie Forastero.
Przy wykonaniu tej tabliczki szczególną uwagę zwracaliśmy na to, żeby nie przeprażyć ziarna. Dzięki temu smak jest bardzo łagodny, wręcz maślany – łączą się w nim nuty karmelu i orzechów.
Czekolada wyrabiana ręcznie bezpośrednio z wyselekcjonowanych ziaren kakao.
Nie zawiera żadnych sztucznych dodatków ani konserwantów.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Skład:
ziarno kakao criollo Porcelana, masło kakaowe, cukier.