70% KAKAO Z DOMINIKANY + IMBIR 55G
70% KAKAO Z DOMINIKANY + IMBIR 55G
Polecamy czekoladę z ziarna Hispaniola z Republiki Dominikany z dodatkiem kandyzowanego Imbiru.
Ziarno Hispaniola (stanowiące zaledwie 4% produkcji Republiki Dominikany) nadaje czekoladzie niespotykany charakter. Jego owocowa nuta z wyraźnie wyczuwalnym posmakiem cytrusów świetnie komponuje się z intensywnym aromatem imbiru. To egzotyczne połączenie zaprasza do świata zaskakujących, nieznanych dotąd wrażeń kulinarnych.
Swój rozgrzewający smak imbir zawdzięcza dużej ilości olejków eterycznych: gingerolu, zingeronu i citralu oraz żywicy. To właśnie one sprawiają, że czekolada z imbirem stanowi tak niespotykany duet rodem z Azji.
Czekolada wyrabiana ręcznie bezpośrednio z wyselekcjonowanych ziaren kakao.
Nie zawiera żadnych sztucznych dodatków ani konserwantów.
Skład:
ziarno kakao z Dominikany [70%], cukier, imbir kandyzowany. Najlepiej spożyć przed upływem 6 miesięcy