70% KAKAO Z EKWADORU + CHILI PERI PERI 50G
70% KAKAO Z EKWADORU + CHILI PERI PERI 50G
Czekolada doskonale komponuje się z przyprawą chili. Jest to chyba najstarsze połączenie, które było odkryte jeszcze przez Azteków.
Gdy czekolada rozpływa się w ustach, przyjemny aromat kakao ustępuje powoli miejsca rozgrzewającemu chili. Za ostry smak tej przyprawy odpowiada kapsaicyna, która sprzyja wytwarzaniu endorfin - hormonów szczęścia. Z drugiej strony fenyloetyloamina zawarta w kakao jest jednym z elementów tzw. chemii miłości. Dzięki temu unikalnemu połączeniu, czekolada z chili stanowi swego rodzaju afrodyzjak.
Czekolada wyrabiana ręcznie bezpośrednio z wyselekcjonowanych ziaren kakao.
Nie zawiera żadnych sztucznych dodatków ani konserwantów.
Skład:
ziarno kakao z Ekwadoru [70%], cukier, chili Peri-Peri. Najlepiej spożyć przed upływem 6 miesięcy od daty produktu.