CZEKOLADA Z SIEMIENIEM LNIANYM I CHRUPKAMI RYŻOWYMI
BELGIJSKA CZEKOLADA DESEROWA Z SIEMIENIEM LNIANYM I CHRUPKAMI RYŻOWYMI SŁODZONA EKSTRAKTEM ZE STEWII - BEZ CUKRU, 85g
Rewelacyjne połączenie czekolady deserowej z siemieniem lnianym i chrupkami ryżowymi, będącymi doskonałym źródłem kwasów Omega 3. Prawdziwy unikat na polskim rynku. Nie tylko przepyszna, ale także bardzo zdrowa!
Składniki:
miazga kakaowa, błonnik pokarmowy (dekstryna, inulina, oligofruktoza), substancje słodzące (erytrytol -pozyskiwany z kukurydzy i glikozydy stewiolowe - pozyskiwane ze stewii), masło kakaowe, siemię lniane (6%), chrupki ryżowe (1,7%) (mąka ryżowa, słód pszeniczny, gluten pszeniczny, sól), emulgator: lecytyna sojowa (wolna od GMO), naturalny aromat waniliowy. Zawartość kakao: minimum 55%
Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkowana w fabryce, w której są przetwarzane białka mleka, pszenicy i orzechów.
Wartość odżywcza w 100g |
|
Wartość energetyczna |
411 kcal / 1724 kJ |
Białko |
5,3 g |
Węglowodany |
19 g |
w tym poliole |
8,4 g |
w tym cukry |
2,8 g |
w tym laktoza |
0 g |
Tłuszcz |
34 g |
w tym tłuszcze nasycone |
20,3 g |
Sód |
7 mg |
Błonnik |
34,5 g |