CZEKOLADA DESEROWA Z NADZIENIEM KAWOWYM
BELGIJSKA CZEKOLADA DESEROWA Z NADZIENIEM KAWOWYM SŁODZONA EKSTRAKTEM ZE STEWII - BEZ CUKRU, 85g
Czekolada z odrobiną kawy. Czy to nie brzmi pięknie? I w dodatku bez cukru! Za to dużo kakao. Antyoksydanty, magnez, żelazo, cynk, mnóstwo błonnika. To wszystko kryje w sobie ta czekolada. Za to ma dużo mniej kalorii niż inne tego typu czekolady słodzone cukrem. Warto się skusić!
Składniki:
miazga kakaowa, błonnik pokarmowy (dekstryna, inulina, oligofruktoza), orzechy laskowe (11%), masło kakaowe, substancje słodzące (erytrytol -pozyskiwany z kukurydzy i glikozydy stewiolowe - pozyskiwane ze stewii), pełne mleko w proszku, tłuszcz roślinny (palmowy, z ziaren palmy), serwatka, kawa (0,7%), emulgator: lecytyna sojowa (wolna od GMO), naturalne aromaty. Zawartość kakao: minimum 55%.
Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkowana w fabryce, w której są przetwarzane białka mleka, pszenicy i orzechów.
Wartość odżywcza w 100g |
|
|
Wartość energetyczna |
491 kcal / 2049 kJ |
|
Białko |
6,9 g |
|
Węglowodany |
21,2 g |
|
w tym poliole |
7,4 g |
|
w tym cukry |
7,3 g |
|
w tym laktoza |
0 g |
|
Tłuszcz |
41 g |
|
w tym tłuszcze nasycone |
22,5 g |
|
Sód |
0,2 g |
|
Błonnik |
25,7 g |
|