MISO HATCHO (NA BAZIE SOI) BIO 300 g
MISO HATCHO (NA BAZIE SOI) BIO 300 g - LIMA
Opis:
Tradycyjna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanej soi. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już od 1300 roku. Doceniane za kulinarne walory oraz korzystny wpływ na zdrowie.
Składniki:
Soja*(64%), woda, sól morska(11%), mąka z prażonego jęczmienia*(0,8%), Koji (Aspergillus oryzae).
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli CERTISYS - BE1
Wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna - 854 kJ (204 kcal)
białko - 23,6 g
węglowodany - 5,4 g; w tym cukier: 2 g
tłuszcz - 9,8 g; w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,6 g
błonnik - 8,2 g
sód - 4 g
Informacja alergiczna:
Zawiera gluten.
Zawiera jęczmień i soję.
CERTYFIKAT: BIO