SOS SHOYU MNIEJ SOLI BIO 250 ml
SOS SHOYU MNIEJ SOLI BIO 250 ml - LIMA
Opis:
Sos Shoyu charakteryzuje się lekkim alkoholowym posmakiem - jest to wynik fermentacji pszenicy. W związku z tym nadaje się do dłuższego gotowania , najlepiej dodać go pod koniec przygotowania posiłku, aby sos nie utracil charakterystycznego aromatu. Shoyu doskonale komponuje się z piklami , w potrawach z woka, z ryżem, makaronem, sushi, sashimi i duszonymi warzywami.
Składniki:
woda, soja*, pszenica*, sól morska, alkohol*, ocet*, regulator kwasowości: kwas mlekowy, Koji (A.oryzae)
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli CERTISYS BE-BIO-01
Wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna - 424 kJ/101 kcal
białko - 10,4 g
węglowodany - 4,9 g, w tym cukier - 0,4 g
tłuszcz - 0,1 g
błonnik - 0,8 g
sól - 10,2 g
Informacja alergiczna:
Alergen - gluten, soja
CERTYFIKAT: BIO