MUS MIGDAŁOWY BIO 250g
MUS MIGDAŁOWY BIO 250g - RAPUNZEL
Opis:
Naturalna mieszanka wyłącznie z ekologicznych orzechów. Mus bogaty jest w wapń, magnez, żelazo, witaminy E, B2. Nie zawiera sztucznych konserwantów, emulgatorów i barwników. W temperaturze pokojowej nabiera delikatnej kremowej konsystencji, która doskonale komponuje się ze świeżym pieczywem. Może być sotosowany zamiast tradycynego masła czy margaryny. Polecamy również do sosów, dressingów, sałatek, wypieków, deserów, musli czy jogurtu. PRODUKT WEGAŃSKI. ROZWARSTWIENIE MUSU JEST ZJAWISKIEM NATURALNYM.
Składniki:
zmielone migdały*(100%).
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli
Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna - 619 kcal (2558 kJ)
białko - 23 g
węglowodany - 5,5 g
tłuszcz - 56 g
wapń - 278 mg
żelazo - 3,6 mg
magnez - 271 mg
witamina E - 23 mg
witamina B2 - 0,42 mg
CERTYFIKAT: BIO