CZEKOLADA Z MANGO I MALINAMI
BELGIJSKA CZEKOLADA BIAŁA Z MANGO I MALINAMI SŁODZONA EKSTRAKTEM ZE STEWII - BEZ CUKRU, 85g
Dla wszystkich osób, które nie mogą się oprzeć białej czekoladzie. Dodatek mango i malin sprawia, że jemy nie tylko czekoladę, ale wraz z owocami także witaminę D i E.
Składniki:
masło kakaowe, pełne mleko w proszku, błonnik pokarmowy (dekstryna, inulina, oligofruktoza), serwatka, substancje słodzące (erytrytol -pozyskiwany z kukurydzy i glikozydy stewiolowe - pozyskiwane ze stewii), odtłuszczone mleko w proszku, liofilizowane mango w proszku (4,6%), liofilizowane maliny (2,7%), emulgator: lecytyna sojowa (wolna od GMO), naturalny aromat waniliowy. Zawartość kakao: minimum 44%, zawartość mleka: minimum: 40%.
Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkowana w fabryce, w której są przetwarzane białka mleka, pszenicy i orzechów.
Wartość odżywcza w 100g |
|
Wartość energetyczna |
487 kcal / 2039 kJ |
Białko |
12,5 g |
Węglowodany |
34,4 g |
w tym poliole |
8,9 g |
w tym cukry |
21,5 g |
w tym laktoza |
11,3 g |
Tłuszcz |
34,9 g |
w tym tłuszcze nasycone |
22 g |
Sód |
0,175 g |
Błonnik |
13,7 g |